Wednesday 7 January 2009

Αλληλεγγύη στη Μυρτώ

Η αδερφή μου ξαναρίχτηκε στο αγαπημένο της χόμπι των τελευταίων μηνών: το θρήνο. Σας έχω μιλήσει γι'αυτό σε διάφορες φάσεις, όπως όταν ο Βίκτωρας, το boyfriend, της τα πρωτοέχωσε για το μπλογκ της. Από τότε συχνά-πυκνά δίνει ρεσιτάλ κλάψας και γκρίνιας, με μικρά διαλείμματα χαζοχαρουμενάδας και ολοκληρωτικής εγκεφαλικής εκκένωσης (βλ. μάτι του κυκλώνα).

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά. Πραγματικά. Γιατί πρώτη φορά νιώθει να ραγίζει η αδιαπέραστη γυάλα του μικρόκοσμού της . Γιατί νιώθει ότι απειλείται και νομίζω όχι χωρίς λόγο.

Απ' όσο μπορεί να κάτσει να μιλήσει συγκεντρωμένα και ψύχραιμα έχω καταλάβει τα εξής:
την πρωτοχρονιά βρέθηκε ένα βίντεο ανεβασμένο στο μπλογκ της που τη δείχνει να πίνει σε ένα μπαρ, μετά να μπαίνει σε ένα ταξί και μετά να φτάνει σπίτι, όλα αυτά με τη συνοδεία άγνωστου άντρα (αρκετά τρυφερού). Άγνωστο παραμένει το πώς αυτό το βίντεο ανέβηκε στο μπλογκ της και επίσης το πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να ανακαλέσει ούτε μία σκηνή από το συγκεκριμένο βράδυ. Μεταξύ μας έπαιξε και το ερώτημα αν η ξανθιά του βίντεο είναι όντως η Μυρτώ αλλά το χαζοχάχανό της με έπεισε ότι όντως περί αυτής πρόκειται.

Εκεί κάπου η Μυρτώ αρχίζει να τα παίζει... Και να προσπαθεί απεγνωσμένα να πει στον Βίκτωρα, όχι δεν είναι αυτό που νομίζει. Ο Βίκτωρας τώρα αποφασίζει κάποια στιγμή να επικοινωνήσει με ένα διόλου τρυφερό βίντεο όπου μη σας τα πολυλογώ τη λέει σπαστική, ψεύτρα και ανεύθυνη. Η δικιάσου θρηνεί κλασσικά, προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη ενώ κινητοποιεί γνωστούς και φίλους να τη βοηθήσουν.

Χτες, και ενώ ο Βίκτωρας ελαφρώς ξεθυμασμένος δέχεται να την ακούσει λίγο, η αδερφή μου παύει να έχει πρόσβαση στο μπλογκ της και υστεριάζεται κανονικά. Ως δια μαγείας, μετά λίγες ώρες, μπαίνει κανονικά στο μπλογκ με τον κωδικό της και όλα και το βούρλο αντί να τον αλλάξει επιτόπου, στρώνεται να ποστάρει ευχαριστήρια για τη συμπαράσταση και να διαμηνύσει προς κάθε ενδιαφερόμενο "φύγε από τη ζωή μου σκατόφατσα"!

Σήμερα το κερασάκι στην τούρτα: βρίσκουμε στο μπλογκ βιντεάκι που δείχνει τη Μυρτώ και τις φίλες της στη χριστουγεννιάτικη βόλτα τους, αλλά που έχει τραβήξει κάποιος άγνωστος Χ (αναρωτιέμαι, ο ίδιος που την χάιδευε στο τάξι;;) χωρίς οι ίδιες να το πάρουν είδηση. Αυτό τώρα αν δεν είναι κατασκοπεία τι είναι; Περιττό να πω ότι η αδερφή μου κλάταρε εντελώς με κλάματα κι έτσι. Αλλά κάπου κι εγώ την καταλαβαίνω γιατί νιώθει μια απειλή που ελέγχει τον προσωπικό της χώρο και επηρεάζει τις σχέσεις της. Δεν είναι και λίγο.

Από τη μεριά μου της πρότεινα first thing να μπει και να αλλάξει κωδικούς αλλά το σύστημα πάλι δεν την άφηνε. Φοβήθηκα ότι τα άλλαξαν οριστικά και μας κλείδωσαν απ' έξω, αλλά ευτυχώς το βράδυ κατάφερε να ξαναμπει. Όμως έβγαινε μήνυμα "you are not authorized to change username or password" οπότε ούτε να κλείσει το μπλογκ μπορεί πλέον: δεν έχει administration status. Και τώρα αρχίζουμε να τρομάζουμε, ξέροντας ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει, να δέιξει, να πει οτιδήποτε από το μπλογκ, προφανώς επίσης να μπει στο e-mail της (γι' αυτό χρησιμοποιούμε διαφορετικούς κωδικούς!!!), να μάθει ό,τι άλλη προσωπική πληροφορία γουστάρει και να αρχίσει το μεγάλο πατιρντί.

ΑΑΑΑ το πιο βασικό ξέχασα: το τζιμάνι η Μυρτώ έχασε το λαπτοπ της πριν κανά μήνα. Και της επεστράφη αμπαλαρισμένο, με κορδελίτσα φιόγκο και όλα από έναν κύριο Santa τα χριστούγεννα. Κρύο αστείο ή αυθόρμητη κίνηση μεταμέλειας; Όπως και να 'χει, η δικιάσου επιμένει ότι πουθενά εκεί μέσα δεν έχει σωσμένους τους κωδικούς της. Στο κεφάλι της μόνο ό,τι κουβαλάει και σ' ένα ημερολόγιο που έχει από το δημοτικό. Άντε και του χρόνου χάραξέ τους σε πλάκες.. ή σε κανά πάπυρο...



Μην πείτε ότι το λέω κατόπιν εορτής αλλά από την πρώτη στιγμή της είχα πει να προσδιορίσει ΠΟΙΟ κομμάτι της ζωής της θα εκθέσει online και ΠΟΣΟ αλλά μ' έγραψε. Επειδή όμως το αίμα νερό κτλ κτλ, είμαι εδώ Μυρτούλα και θα είμαι μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Και θα ηρεμήσουν :)

4 comments:

Anonymous said...

xaxa gamatos!

Anonymous said...

EMIS IMASTE ME TIN MIRTO THA KANOUME PORIA THA KANOUME APERGIA PINAS,THA KOPSOUME TO FAGITO.MIN SE TRELENOUNE MIRTO.TELIKA PIA VIDEO EMIS STO BLOG DEN IDAME KAMMIA ALLI FATSA EKTOS TIS MIRTOS
ANXIMANDROS
GLIFADA VOULA VARKIZA OCHI KAVOURI

Anonymous said...

Na sou pw tin ali8eia epeidi mou 8ymizete emena me ton aderfo mou,pisteua oti esy tis kaneis plaka gia na tis tin spaseis..alla meta skeftika oti den eisai toso skatan8rwpos kai den 8a antexes na tin vlepeis etsi..Gi auto 8a sou dwsw mia symvouli(8a tin elega stin myrtw alla nomizw oti einai poly a8wa kai den 8elw na tin katastrepsw):Exe apo konta ton malaka ton Aleko giati fainetai poly koufala..H fatsa tou mou 8ymizei kati anamesa stis yaines tou LION KING kai ton xlapatsa apo ta paidia tis ellados..Prosexe ton diakritika..kai na 8ymasai oti isws xreiastei na pareis kai kanena tilefwnaki ton Viktorako pou ta exei kanei san ta moutra tou..diladi S-K-A-T-A!!!!
8a ta xanapoume...H Butterfly effect!

Μorfeas said...

@anonymous: xa thanks

@anonymous-er: ολοι στον αγώνα

@the most anonymous: μωρέ λες;; Πάντως εγώ δεν έχω δει της ελλάδος τα παιδιά. Είμαι 18... Όσο για το Βίκτωρα προβλέπω ότι το τελευταίο ειδικά δε θα το πάρει καλά. Για να δούμε τι θα δούμε..

 

blogger templates | Make Money Online